Cum promovam o firma mica din mediul B2B?

Cum promovam o firma mica din mediul B2B?

5/5 - (1 vote)

Un lucru e cert … Promovarea nu este o prioritate pentru firmele mici asa cum ar trebui sa fie. Iar multi cred ca aceasta reprezinta alocarea de bugete de mii de lei pentry click-uri, clienti si reclame …. si chiar nu este vorba despre asta.

Acum bineinteles…. la ora actuala, promovarea unei firme mici nu este chiar usoara, pentru ca daca ar fi, ar face-o toata lumea. Cu siguranta insa nu este nici asa de costisitoare. De fapt, chiar lipsa promovarii este unul din motivele pentru care multe firme mici esueaza.

Mai departe am facut o selectie a catorva technici de promovare testate deja, care sunt mai putin costisitoare si pe care te invit sa le incerci si tu:

Apeleaza la comunitatea locala – Networking

Afacerile mici au avantajul de a fi inconjurate de o mica comunitate locala. Nu e nevoie sa gandesti global. Mai bine incearca sa gandesti la nivel local.

Sponsorizarea unui eveniment al comunitatii locale este o buna metoda sa te implici si sa iti faci cunoscut brandul. La fel si inscrierea ca membru la diverse grupuri. Sunt nenumarate comunitati locale B2B pe care le poti incerca: de la Camere de Comert locale sau bilaterale la diverse grupuri de networking.

Asigura-te ca audienta ta participa la aceste eveimente si “Spor la a te face cunoscut!”

O “adevarata” strategie de social media 

O strategie de social media solida este esentiala cand vine vorba de promovarea afacerii tale. Mai mult daca audienta ta este formata din persoane care folosesc diverse tehnologii.

Incercarile de a posta orice de dragul de a te face cunoscut nu te vor duce prea departe. In schimb, trebuie sa iti cercetezi audienta si concurenta. Vezi ce platforme folosesc si cum interactioneaza cu acestea. Si apropo … multe plaforme social media sunt gratuite!

Chiar daca anunturile de pe Linkedin, Facebook sau Instagram pot fi eficiente, nu trebuie sa cheltui mii de lei ca sa ajungi la audienta ta. Organizarea de concursuri sau crearea unor anunturi si videoclipuri creative vor atrage cu siguranta audienta potrivita. Continutul usor de distribuit este cheia! Daca retii acest lucru nu ai cum sa gresesti. Vezi aici articolul detaliat despre promovarea pe retelele sociale

Cere recomandari

Conform estimarilor Google, 90% dintre clienti se bazeaza pe parerilor celorlati cand aleg sa cumpere asa ca nu-ti fie frica/jena sa ceri recomandari clientilor, mai ales cand stii ca sunt multumiti. In cel mai rau caz nu vor fi de acord. Deci ai doar de castigat!

Colaboreaza cu alte firme

Mergand singur la drum te poate duce doar pana intr-un punct, insa prin colaborare posibilitatile sunt nenumarate. Alcatuieste o lista cu firme care nu iti sunt concurenti si cu care ai putea colabora si apoi incepe sa le contactezi. Colaborarea cu alte firme mici te va totodata inspira si creste afacerea pentru ca iti largesti orizonturile de networking.

In concluzie, cu atat de multe firme care incearca toate sa faca acelasi lucru, promovarea firmei tale poate parea un teren minat. De aceea cel mai important este sa stii ca piata are nevoie de produsele/serviciile tale, sa stii sa te pozitionezi fata de clienti si fata de consurenta si sa fii mereu la curent cu schimbarile din industria ta.

Spor la Vanzari!

Romanian RO English EN French FR German DE Dutch NL